2012. május 1.

Május - A keresztelő hónapja



Ma beköszöntött a május, ami nálunk a KERESZTELŐ jegyében telik.

Május 20-án, 17 órakor tartják Joachim herceg és Marie hercegné kislányának keresztelőjét a Mogeltonder templomban. A hagyomány szerint ekkor fogják először kimondani a kis hercegnő nevét, amelyre mindenki kíváncsian vár.
A hercegnő a dán királyi család legfiatalabb tagja - 2012. január 24-én született. A hercegi párnak ő a második gyermeke; fiuk, Henrik 2009-ben született. (Joachim hercegnek az első házasságából van még két nagyobb fia.) Az uralkodópárnak pedig a kis hercegnő a 8. unokája.
A Mogeltonder templom már több királyi ünnepség színhelyéül szolgált; itt házasodott össze Joachim és Marie 2008-ban, valamint itt keresztelték meg Henrik herceget 2009-ben. 

A keresztelőhöz közeledve visszatekintünk az elmúlt évek királyi keresztelőire. Ebben a hónapban a pénteki plusz rovatunk keretében mindig egy korábbi keresztelőt mutatunk be. Május 4-én a trónörököspár két nagyobbik gyermeke, Christian és Isabella kerül sorra; május 11-én pedig az ikrek, Vincent és Josephine keresztelőjére pillantunk vissza. Május 18-án pedig Joachim és Marie kisfiának, Henriknek a keresztelőjéről láthatunk majd egy összeállítást. (A családi viszonyokról ITT.)

A kis hercegnőt már többször láthattuk, például, amikor hazahozták a kórházból, vagy a királynő születésnapja alkalmából, a palota erkélyén megjelenő család körében; valamint hivatalos képek is készültek róla.

Íme egy kis összefoglalás a hercegnővel kapcsolatos bejegyzésekből:
(A címekre rákattintva juthattok el a bejegyzésig!)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése